top of page

OVER VERGETEN HELDEN

WERKWIJZE

Voor iedere workshopreeks bezoeken wij een ander AZC verspreid over het hele land. De deelnemers maken samen met hun co-creator een korte (animatie)film over hun eigen ervaringen of fantasieën. Een gelijkwaardige samenwerking en plezier staan hierbij voorop. De gemaakte films worden vervolgens feestelijk aan elkaar getoond op een speciaal premiere-event. Daarnaast zoeken we altijd actief naar potentiele publieke vertoningen waar de films en deelnemers onder de aandacht gebracht kunnen worden. Bovendien zijn alle films ook op deze website te bekijken, die tevens als platform dient voor onze jonge creators.

 

Vergeten Helden is een initiatief van Stichting Metafoor in samenwerking met Stichting Vrolijkheid, Kaliber Film en Videolab Alkmaar.

Contactgegevens: info@vergetenhelden.com

 

IMG_7433.png

Vergeten Helden is een sociaal artistiek project dat zich specifiek richt op de doelgroep jongeren in AZC’s. Aan de hand van animatie, film en nieuwe media krijgen de jongeren, de creators, de mogelijkheid om in samenwerking met een professional, een co-creator, hun eigen creatieve geest te laten zien en horen. Dit project vindt zijn oorsprong in de persoonlijke ervaringen van initiatiefnemer Sam Yazdanpanna. 

Sam kwam als minderjarige jongen terecht in een AZC in Nederland. Ondanks 7 jaar in de illegaliteit te hebben gezeten, heeft hij zich toch tot filmmaker kunnen ontwikkelen. Echter miste hij wel de kansen om zichzelf te ontwikkelen tijdens zijn AZC-periode. Sam zat vol verhalen en talent, maar zonder mogelijkheden om dit talent te ontplooien. Deze mogelijkheden wil hij, en het kernteam van Vergeten Helden, wel aan jongeren van nu in de AZC’s bieden.

Verhalen vertellen laat de verbeeldingskracht opleven en geeft je een nieuwe kijk op de wereld. Doormiddel van één op één collaboratieve workshops (creator + co-creator) willen wij de jongeren stimuleren een eigen artistieke identiteit te ontwikkelen. Hun verhalen zorgen bovendien voor nieuwe verbindingen tussen mensen. Wij streven ernaar een beginpunt te zijn voor de talentontwikkeling van deze jongeren. Iedere vorm van persoonlijke ontwikkeling helpt hen om zich beter thuis te voelen in Nederland. Het is ook deze maatschappelijke noodzaak waar Vergeten Helden aan bij wil dragen. 

0.png

Wij hebben nog altijd onze

   dromen om het onbereikbare

   aan te raken

bottom of page